Apparatdykning

Dykning med dykutrustning, en aktivitet under vatten som använder  andningsapparater (SCUBA), ger möjlighet att utforska havets djup. Som en klubb som leds av en PADI-certifierad dykinstruktör erbjuder vi open water kurser till våra medlemmar. Dessa kurser är utformade för att lära ut grundläggande dykfärdigheter, säkerhetsprotokoll och miljömedvetenhet.

Den primära kurs vi erbjuder är PADI Open Water Diver-certifieringen, vilken är lämplig för personer över 15 år. Detta omfattande program inkluderar klassrumsundervisning, träning i pool och dykningar i öppet vatten. Det rustar deltagarna med kunskap och färdigheter som krävs för att dyka självständigt ner till maximalt 18 meter djup.

Utöver detta erbjuder vi PADI Junior Open Water Diver-certifieringen för personer i åldern 10 till 14 år. Denna kurs följer en liknande läroplan som den vuxna certifieringen, men är anpassad efter yngre dykares utvecklingsbehov och kapacitet.

Vår klubb strävar efter att erbjuda en stödjande och utbildande miljö för dykare i alla åldrar och färdighetsnivåer. Genom att erbjuda dessa kurser syftar vi till att främja säkra och ansvarsfulla dykpraktiker samtidigt som vi främjar en djupare uppskattning för den marina miljön.

För frågor maila apparatansvarig@alingsasdk.se


Kolla in beskrivningarna av de dykkurser vi ibland erbjuder. Om du är intresserad av att slutföra en av dem, låt oss veta så ska vi se om vi kan ordna en!

Open Water Course

Lär dig mer om hur du börjar din dykresa

Advanced Open Water Course

Fortsätt din dykresa och utveckla dina färdigheter

Deep Specialty

Vill du utforska mer av havets djup?